Wat is conversie attributie, last click vs multi click?

Wat is conversie attributie, last click vs multi click?

Conversie attributie is een hot topic. Wie krijgt de credits en betaal ik niet teveel? Last click, first click of multi click/view?

Google is begrijpelijk een grote voorstander van last click omdat daar haar businessmodel op gebaseerd is. Als je echter objectief naar een customer journey kijkt dan spelen tal van factoren een rol bij aankoop: merkvoorkeur & -affiniteit, wat vind omgeving (social) en dit samen met alle andere advertentiecontactmomenten.

Deze kijk zou iedereen moeten gebruiken om de waarde van elk contactmoment met een klant mee te kunnen nemen in een objectieve beoordeling van de attributie. In onderstaand artikel wordt dieper ingegaan op deze materie.

http://www.kaushik.net/avinash/multi-channel-attribution-modeling-good-bad-ugly-models/